I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus. Den Tromsøbaserte vokalisten, gitaristen og låtskriveren opprinnelig fra Billefjord blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag.

Det engleaktige får det djevelske til å brenne klarere. Det er ild og svovel, fortapelse og dødssynd» skrev journalisten Maja Sojtaric i Bladet Nordlys i 2019.

Nå kommer billefjordingen med band til Kunesdagan for å gi av sin musikk torsdag 30.juli. 

Hun har spilt i ulike rockeband opp igjennom årene (Pulp Vixen, Polka Jugend, John Walkers) men har de siste årene gått egne veier. Murder Balladen ”Six Feet Under” featuring Mark Steiner (2018) markerte starten på solokarrieren. Balladen, som ble godt mottatt, ble utgitt på en 7” spilt-singel sammen med Mark Steiner, òg som musikkvideo laget av Marianne Saus.

I november 2018 kom påfølgende Ep ”Down the Hole”, som er produsert av Tromsømusikeren Håvard Stangnes (Lunheim Gramofon 2018).

Singelen «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2019) som ble sluppet våren 2019 fikk også gode omtaler.

Saus er i utgangspunktet soloartist men har hatt flere samarbeidsprosjekt med nevnte norsk- amerikaner Mark Steiner

I tillegg har hun bidratt på Elias Jungs kritikerroste album ”Wasteland”.

Kjøp inngang til musikkteltet her

Ett lite utdrag fra tidligere musikkanmeldelser:
MUSIKKNYHETER.NO 20.7.19 Ådne Evjen
« (….)Line Saus og band passer perfekt inn på en liten og intim scene som Little Henrik. Selv om det er utendørs og tidlig på dagen, får man klubbfølelsen. Etter ni låter går bandet av scenen. Hvis man skal dømme etter utsagnene fra scenen, er Line Saus tydelig fornøyd med publikum: «Dokker e så god. Det e så fint å være her, dokker ane ikke!». Det så ut til å være en glede hun delte med publikum, og jeg håper og tror at flere får opp øynene for Line Saus. De har i så fall mye mørkt og godt i vente»

Så da tror vi Line passer godt inn på vår lille scene i musikkteltet. Sett av torsdagskvelden, du vil ikke bli skuffa!