Vi har gleden av å presentere musikk i musikkteltet på fredag under Kunesdagan.

presse7

– Det ville jo vært hyggelig om det var John Fogerty som skulle besøke oss. Nå har vi forsøkt å forholde oss til artister fra, eller som har tilknytning til, Finnmark. Det har dessverre ikke John, men erstatningen kan få teltet til å koke, sier primus motor for Kunesdagan, Alf Edvard Masternes om bandet som spiller opp til fest fredagskveld.

Da tar nemlig The Norwegian Creedence turen til Kunes. Og som navnet indikerer er The Norwegian Creedence et norsk tributeband til Creedence Clearwater Revival og John Fogerty.

– Selv om bandet bare har eksistert siden 2012 med nåværende besetning, så består det av fire musikere fra Alta med lang fartstid sammen med andre band, forteller Alf Edvard.

Guttene i bandet vokste selv opp med Creedence-musikken og har hørt på den i over 40 år. Alle fire har spilt i forskjellige andre band hvor det også forekom en og annen Creedence-låt. Men i 2012 kom de sammen og bestemte seg for å danne et coverband som kun spiller musikk av CCR og John Fogerty.

– Setlista består av 40 sanger fra alle syv album som CCR ga ut, pluss noe av John Fogertys soloutgivelser. Mesteparten er fra perioden 1969-1970 hvor Creedence var på sitt mest produktive, sier Alf Edvard, som i flere måneder har kriblet etter å fortelle at bandet kommer til selveste Kunes.

På disse to årene ga de ut fem album med blant annet de største slagerne som «Proud Mary», «Bad Moon Rising», «Fortunate Son», «Have you ever seen the rain» og så videre. I tillegg til de kjente låtene var det noen sanger som ikke fikk så mye tid på radio. En del av dem bringer The Norwegian Creedence frem i lyset igjen i dag.

Med vokalist Odd Ivar «Fogerty» Johnsen i spissen, låter bandet veldig nært originalen. Og at Creedence-musikken fortsatt er populær viser seg overalt hvor de spiller.

Bandet består av følgende:
– Odd Ivar «Fogerty» Johnsen: vokal, gitar
– Thor Bang: bass
– Per Arne Jøraholmen: gitar
– Kai Henning Skimelid: trommer