Torsdagen starter med VM i kongekrabbefiske kl 11. Det er fullt mulig å starte fiske senere men fiske avsluttes fredag klokken 11:00. Hver teine som deltar i konkurransen må være merket fra oss som arrangør. Kr 230,- må betales på forhånd enten via linken til billettkjøp, kontant eller bankterminal. Premie for største krabbe, målt fra klo til klo premieres med kr 2500,-

Turmarsj starter fra samfunnshuset kl 12:00. Erna Pettersen vil lede turmarsjen som er i terreng og tempo tilpasset de fleste.

Kafeen åpner kl 13:00 der det er mulig å kjøpe blant annet laksesuppe og kongekrabbemeny.

Fra kl 13 blir det arbeidsrom med duodji som ledes av Monica Sommervik. Her håper vi mange deler av sin kunnskap for å bringe tradisjonen videre.  Dette pågår hver dag til kl 16:00. Det er gratis å delta men vi vil gjerne ha påmelding via linken slik at vi kan fordele deltakere og evnt ha deltakerne i puljer.

Fra kl 13 vil det bli sjømat til barn og unge frem til kl 16. Vi vil stille med sjømatkokk og fisk dersom ikke barna får fisk som skal tilberedes.

På Kunes gress- og buskbane blir det fotballkamper fra kl 13, der det er mulig å stille med fem på hvert lag og innbyttere.  Vi setter pris på om lagene får kreative navn og at lagene har kreative lagskjorter. Vi stiller med ei ku som dommer.

Juniorverkstedet der det blir dragebygging blir etter fotballkampene ca kl 14. Her vil vi og gjerne ha påmelding slik at vi får fordelt plass til alle.

Klokken 15 vises kortfilmen Skallamann på samfunnshuset der hammerfestingen Maria Bock har regien.

Klokken 15:30 vil laksefjordingen James Karlsen holde foredraget «I dag var i går i morgen» og som på de fleste programpostene kan påmelding skje via linken.

Klokken 16:30 vil ordfører Stine Akselsen offisielt åpne årets Kunesdaga. Det vil bli servert kake under åpninga.

Musikkteltet åpner kl 19:30 og forhåndskjøp gjerne inngang. Vi starter kvelden med åpen scene og jamsession i ulike musikksjangere.
Påmeldte musikere er:
Olav Terje «Tiny» Hansen, Kjøllefjord
Isak Samuel Hætta, Masi
Sindre Masternes, Lakselv/Kunes og Daniel Rasmussen, Lakselv.
Videre blir det konsert med Elin Kåven og Espen Wensaas. Torsdagskvelden avsluttes med Aslak&Birkir som spiller variert pubmusikk til vi stenger teltet.