Som nytt innslag i årets program vil vi fokusere på fisk og sjømat. I utgangspunktet for barn og unge men selvfølgelig også for andre under Kunesdagan. Vi har råstoffet rett utenfor «stuedøra» det gjelder bare å ta i bruk ressursene enda mer. Spesielt barn og unge bør spise mer fisk. Det er et viktig folkehelsetiltak.

Barn og unge oppfordres til å delta i å fiske, så forberede retten før den senere nytes. Sjømatkokkene vil foreslå og lage enkle retter av produktet. Har du lyst til å delta som kokk så er du hjertelig velkommen til å dele dine oppskrifter.

Vi har skaffet laks, kongekrabbe, sei, kveite og torsk på forhånd dersom fiskelykken ikke slår til. Sjømatkokken vil tilberede enkle menyer som senere kan lages hjemme.

Dette ledes av sjømatkokken Sander Johnsen men vi er sikre på at det kommer forslag både fra barn, unge, foreldre og andre gjester på enkle fiskeretter. Vi selger i tillegg til laksesuppe og kongekrabbemeny på kafeen.

Sander Johnsen

Menyene som blir forberedt er:
Fisk i folie
Laks i tortilla
Fiskekaker
Krabbesuppe

Vi vil ha sjømatkokkeriene på plass fra torsdag til lørdag mellom ca kl 12 og 16, på utsiden av samfunnshuset med grill,  koke- og steikeutstyr. Her er det fullt mulig å bli inspirert.

Fiskeridepartementet har gitt oss støtte til gjennomføring av tiltaket.  

Bli inspirert – spis fisk! (for de som er allergisk mot fisk og sjømat så vil det også bli menyer av reinkjøtt i området).

Vi anbefaler også å se fiskemenyer på nettsidene til Fiskesprell