Vinneren av årets The Voice Kira Dalan står på vår scene lørdag 29.juli

Kira Dalan er en ung artist fra Fredrikstad, som har sterke røtter i Finnmark. Kiras mor er født i Narvik, og vokste opp i Masjokdalen i Tana.

Familien i Tana og omegn er veldig stor, og Kira har gjennom oppveksten tilbragt mye tid i Tana og Varanger, både på ferie og andre besøk. Koblingen til Finnmark er derfor betydelig, på tross av at hun ikke har hatt fast bosted i regionen.

Kira Foto: Showfabrikken

Kira er veldig glad i dyr, og har i mange år drevet med hest. Hun elsker å være ute i naturen, og spesielt i Tana og Varanger. Fisketurer og multebærplukking er noen av favorittsyslene, i tillegg til skuterkjøring vinterstid.

Kira har vokst opp med sang og musikk, og er en allsidig artist som mestrer flere sjangere. Hun har siden 2016 opptrådd på konserter, eventer og arrangementer lokalt i Østfold, med både band og storband.

Kira deltok i år på The Voice Norge, hvor hun nådde helt til topps, og vant The Voice 2023.

En av de sterkeste fremføringene i programmet var Kira sin hyllest til Nord-Norge og sine Nordnorske røtter, med sangen E Du Nord, av Kari Bremnes.

Etter The Voice – norges beste stemme – har Kira fått flere spillejobber rundt i Norge. Hun gleder seg ekstra til å komme opp til Finnmark, og å få opptre og delta på «verdens minste festival» Kunesdagan.

Kjøp inngang til kveldsunderholdningen på forhånd her