Tekst: Alf Edvard Masternes

Kunesdagan 2014 ble etter vårt syn en suksess, vi var overveldet av alle som var på aktiviteter inne på samfunnshuset, i musikkteltet på kveldene og på våre uteaktiviteter.

Aldri har vel så mange i Kunes vært så opptatt av om den anda de hadde kjøpt kom til å vinne andeløpet, aldri har vel interessen hos barn for å lete etter «gullmynter» vært større på Kunes. Eller vinne melkespannkasting, hvem vinner fiskekonkurransen eller om budet under auksjonen holdt.

Når vi klarte å fylle samfunnshuset til foredrag om fjordøkologi, til historiske foredrag og når filmen Familiebildet ble vist, så ble vi stolt over befolkninga som har tilhørighet til Indre Laksefjord, stolt over de som hadde kjørt ens ærend fra hele fylket for å besøke Kunes. Stolt over at vi hadde fullsatt samfunnssal under familieforestilling på en lørdagsettermiddag der barn og voksne satt som fjetret, stolt over at vi hadde lokale artister som sang og spilte på kveldene og det flotte publikummet dem fikk opptre for.

Når vi da kunne avslutte Kunesdagan med flott sommergudstjeneste i kapellet på Brattholmen med etterfølgende grilling og foredrag, ja da ble vi stolte og ikke minst ydmyk over det vi fikk til. Vi som arrangører brukte en litt omskrevet uttrykk av Pippi Langstrømpe «Dette har vi aldri gjort før så dette tror vi at vi skal klare».

Vi klarte å dekke alle kostnader, vi kom i mål og vi har fått satt av halvparten av overskuddet som egenandel i årets arrangement. Den andre halvparten er satt av for å kunne sette opp gapahuker i nærområdet, på den måten holder vi ord og gir noe tilbake. Vi kom i mål fordi både Lebesby kommune og andre bidragsytere trodde på oss. De er også innforstått med at kultur koster men det koster mye mer å ikke ha kultur.