Under normale omstendigheter skulle vi nå (nesten) vært ferdigrigget og klar for Kunesdagan 2020. Som de aller aller fleste har fått med seg, måtte vi ta det tunge valget å avlyse årets Kunesdaga. Vi håper inderlig vi er kan tilby Kunesdaga i 2021.

Foto Fred Arne Strømeng

Men Multebærbjørn er her!!! 

I Finnmark er multesesongen nesten det samme som varslinger om bjørn i området, kanskje noen ganger reelt men noen ganger for å ha multa for seg selv.

Foto Kunesdagan

I 2019 gjorde vi i samarbeid med Juga mikrobryggeri en prøveproduksjon av navnløs øl til Kunesdagan. Vi fikk gode tilbakemeldinger og i vinter brygget vi 1000 flasker øl som skulle selges til gjester. Nå har vi mye øl men ingen gjester!

Foto Jugo mikrobryggeri

I meget godt samarbeid har bryggerimester Alf Emil Paulsen ved Juga og Alf Edvard Masterens fra Kunesdagan designet øllet som har fått navnet Multebærbjørn. Som navnet tilsier inneholder øllet multebær men ikke bjørn, men bjørkeskudd/chaga. Les mer om Juga i denne artikkelen

Selv om vi ikke arrangerer Kunesdagan så må øllet komme til anvendelse. Dette er mulig ved at Juga mikrobryggeri i Lakselv og Kunes opplevelse og handel selger Multebærbjørn fra onsdag 29.juli.

Vi håper øllet smaker og vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger – smak gjerne øllet i ulike temperaturer på innholdet selv om det på flaska anbefales 5-8 grader C.

Foto: Kunesdagan

NB; Begrenset antall på tusen flasker selges – God fornøyelse!

Multebærbjørn inneholder: vann, malt, humle, multebær, bjørkeskudd og gjær. (om du skulle se partikler i flaska er det bare ett bevis på at det er multer i øllet).

«Kunesdagan gjør dæ litt klokere og veldig mye gladere»