Kunesdagan har som profil å få frem sjøsamisk identitet og håndverk – duodji – for å bidra til læring og kunnskapsformidling.

Monica Sommervik vil holde aktivitetskurs for de som vil lære å lage små produkter så som nøkkelringer i lær.

Kilde: Norsk folkemuseum

 

 

 

 

 

 

 

Vi omgjør ett av skolens rom om til kunesdagans kreative hjerte. Her kan du se hva andre lager, dele erfaringer og kunnskaper, vise frem hva du har laget tidligere og delta på å skape nye ting. Vi oppfordrer alle som vil til å øse av sin erfaring, kunnskap og skaperglede fordi duodji blir til i fellesskap.

Foto: Monica Sommervik

Foto: Monica Sommervik

Ta med deg symaskin, strikketøy, frynse- eller andre håndarbeidsprosjekter, eget materiell eller lag noe fra våre materialpakker.
Alle som vil får sy nøkkelring i skinn med kråkesølvbroderi. Du får materiell og får låne utstyr som trengs til dette. Denne aktiviteten passer også fint til barn og unge. Aktiviteten er gratis for alle.

 

Vi oppfordrer alle som vil til å bære kofter under Kunesdagan. Vi vil premiere en tilfeldig koftekledd både torsdag, fredag og lørdag. Vi må kunne bruke bilder av de koftekledde i ettertid. Premie er heder og ære men også sølvpynt.
Bli inspirert, les mer om en koftekonkurranse som Varanger samiske museum har holdt.

 
De som vil sy njálfáhtta eller luhkka kan sy dette under Kunesdagan men da må den enkelte ha materiellet med selv. 

Monica har sydd en njál’fáhta etter et gammelt bilde. Dette ytterplagget for damer er gått ut av bruk i mange områder og er erstattet av herreplagget luhkka. Kanskje vi skal ta njálmmefáhtaen frem i lyset igjen?