Sist Kunes fikk oppleve Mari Boine som artist var i samarbeid med Scene Finnmark og konsert på Kunes samfunnshus i februar 2017. 

Både før og etter konserten i februar 2017 har vi jobbet med å få en konsert med Mari under Kunesdagan. Fredag 26.juli er hun med trio endelig på Kunesdagan.

Foto: Gregor Hohenberg

Mari Boine er en fremtredende norsk samisk artist, som er kjent for å ha modernisert samisk musikk ved å bruke elementer fra joiken, men også fra blant annet jazz, rock og andre folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St.Olavs orden for “sitt allsidige kunstneriske virke”. Mari ble utnevnt som æresdoktor ved UiT Norges arktiske universitet i 2018. Hun ble også tildelt Spellemannsprisens hederspris i 2018.

“Gula Gula” var hennes første debutplate, internasjonalt utgitt av Peter Gabriels Real world Records. Albumet ble en stor suksess. Hun har siden det gitt ut 9 soloalbum, i 2017 slapp hun “See the Woman”, sitt første album på engelsk. Hun turnerer jevnlig i inn og utland og spiller både på festivaler og klubber med fullt band, men gjør også intimkonserter med trio. Til Kunesdagan kommer hun med sin vante trio. Vi lover at det blir en minnerik aften.

Konserten var imponerende, uforglemmelig og hypnotisk (Rolling Stone Magazine)

Konserten er støttet av Sametinget

Forhåndskjøp inngangspass i linken