Brennende minner

/, Program 2018/Brennende minner

Brennende minner

Brennende minner hadde premiere under årets Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) og fikk strålende kritikker da 58-minutters versjonen ble vist i januar.

Ellen-Astri Lundby har tidligere besøkt Kunesdagan med filmene «Min mos hemmelighet» og «Joikefeber». Lørdag 28.juli kommer Ellen-Astri tilbake med filmen Brennende minner. Vi fortsetter med dagsprogram for å se tilbake i tid men også se på nåtidas utfordringer, denne gang om det å være flyktning.

Brennende minner – Om tvangsevakueringa i Finnmark og Nord Troms. Filmen handler om det å være krigsbarn til alle tider. Vi møter 6 eldre tidsvitner som ble flyktninger i eget land høsten 1944, og er med på deres sterke møter
med barn i dag i Finnmark og Nord-Troms hvor flere har erfaring med krig og flukt. Filmen utforsker det største traumet sivilbefolkningen opplevde under 2. verdenskrig i Norge.  Det å bli jaget hjemmefra og komme tilbake
til en nedbrent landsdel ved krigens slutt. 50.000 ble deportert sørover og 20.000 rømte unna. Filmen forbinder vår egen krigshistorie med verden i dag.

Vi får møte regissøren som presenterer filmen og vil være med på samtale etter visningen. «Det skal blir trivelig å komme tilbake» sier Ellen-Astri.

I denne artikkelen fra iTromsø kan du lese intervju med Ellen-Astri.

Kjøp dagspass eller tredagerspass til kveldsunderholdningen i denne linken. Forhåndssalget varer til og med 31.mars 2018.

2018-02-12T23:14:45+00:00