Tekst: Rikke Masternes
Foto: Rikke Masternes/Agnete Masternes Hanssen

Nok en vellykket dag i Kunes med stor oppslutning.

Tross noen kraftige regnbyger på morgenen, var det flere som startet dagen med turmarsj til Store Skaidi klokken 11.00. Været var på rett side under turen og tilbakemeldingene gode.

Senere var flere lokale aktører fra næringslivet på plass for å vise hva de driver med. Kunes opplevelse og handel v/Kjetil holdt et lite foredrag om hvordan det er å drive butikk på en liten plass på Kunes, og hva som må til for at dette skal gå rundt. Han fortalte blant annet at du ikke bare må satse på de lokale innbyggerne, men også trivsel og være i stand til å skape møteplasser.

Laksefjord Smolt AS var også til stede, hvor de viste frem stegene fra rogn til smolt. De kunne også fortelle mer om det de driver med, til de som var nysgjerrige på det. Midt-Finnmark Motor tok også turen til Kunes med en båt av merket Pioner, denne er det mulig å prøvekjøre under Kunesdagan for de som vil det.IMG_0207

For de som heller ville finne på noe utendørs var det klart for melkespannkasting. Flere tok turen, både for å observere og for å delta. Og konkurranseinstinktet er tydelig til stede hos innbyggerne i Kunes denne helga, for det så en liten stund ut som køen aldri tok slutt. Deltakerne var mange, og delt opp i egne dame-, herre- og juniorklasser.

IMG_0208 IMG_0210

 

Kunesdagan er et arrangement for alle aldere, dermed er det også viktig med aktiviteter for alle aldere. Gullgravingskonkurransen på campingplassen var en stor suksess blant den yngre garde og hele 22 barn deltok i jakten på gullmynter.

66178_10204324844022742_1143703214919884268_n

Av andre aktiviteter kunne publikum i dag få med seg et foredrag om fjordøkologi, seniortreff og et kåseri av Torill Olsen. Sistnevnte kunne dessverre ikke møte i Kunes, og Kjetil Hanssen tok hennes plass for å gjennomføre fremføringen.

Dagen avsluttes med live musikk i musikkteltet, og vi håper like mange (om ikke flere), har tatt turen innom for å møte både nye mennesker og gamle bekjentskaper!