Tekst og foto: Rikke Masternes

Kunesdagan ble åpna med et brak den første dagen. Publikum strømmet på.  Når ordfører i Lebesby kommune, Stine Akselsen, skulle erklære Kunesdagan for offisielt åpnet var det stappfult på lille Kunes skole.

Stoler og bord måtte hentes inn fra musikkteltet for å gi plass til alle som møtte opp. Og initiativtakeren selv, Alf Edvard, var tydelig overveldet over oppmøtet på Kunesdagans første kveld.

– Jeg ble så rørt, måtte han unnskylde seg med etter en kort pause under talen sin.

Så var det tid for kake, sponset av Kunes opplevelse og handel. Ordføreren fikk æren av å åpne kaka, før andre strømmet til for en smakebit før det var på tide med en film.

ordfører

Etter åpningen fikk ordføreren utdelt Kunesdagans eget krus, i tillegg til et fra Laksefjordens venner. Alf Edvard fikk blomster som takk for innsatsen sin.

Neste innslag i programmet var en dokumentar laget av Yvonne Thomassen kalt Familiebildet. Filmen handler om hvordan Yvonne prøver å samle familien for å ta et nytt familiebilde, men underveis finner ut at det er mange skjulte historier som gjør at søskenflokken ikke lenger har så god kontakt.

En god film som fikk stående applaus i etterkant.


folk

Steinar Pedersen avsluttet kvelden innendørs med et foredrag om Laksefjorden før og etter 2. verdenskrig. Han fortalte også om den samiske kulturen, og hvordan det ble påvirket da Norge blant annet fikk egen grunnlov i 1814.

foredrag

Til slutt ble det hele rundet av med fest og moro. Trubadur Aslak Janitz stilte opp og spilte en god variasjon musikk for alle smaker. Likevel så det ut som countrymusikken fenget mest, og fikk de fleste med på både allsang, dansing og swing. Trubaduren selv så ut til å storkose seg på scenen, og måtte flere ganger bytte strenger på gitaren etter engasjert spilling.

aslak

 

Vi kan vel trygt si at den første dagen ble over all forventning, og det kan bare gå oppover resten av helga!