577519_431216840295134_2132432378_n

Yvonne Thomassen, regissøren bak filmen Familiebildet kommer til Kunes. Sett av torsdag 31. juli klokken 17.30.

Filmen

Yvonne vil forsøke å samle familien sin til et familieportrett mens bestemoren fortsatt har helsen i behold, men det er lettere sagt enn gjort. Flere av slektningene snakker ikke sammen, og samhold er erstattet med taushet og fravær. De har alle svært vanskelig for å fortelle om de traumatiske hendelsene de ble utsatt for under krigen. Nedbrenningen og tvangsevakueringen av Finnmark drev bestemoren og bestefaren på flukt med tre små barn, og disse hendelsene har tæret på familiebåndene og etterlatt store følelsesmessige sår.

 

FAMILIEBILDET forteller en universell historie gjennom et varmt og personlig innblikk i regissørens familie og slektsbakgrunn. Den gir et viktig innblikk i vår felles historie, og skildrer konsekvensene av krigstraumer som forplanter seg nedover i generasjonene. Gjennom lange, gode samtaler med bestemor, mor og tanter nøster Yvonne sakte, men sikkert opp i fortiden, og hun oppdager ubelyste sider ved både norgeshistorien og sin egen identitet.

Om regissøren

Yvonne ThYVONNE_THOMASSENomassen er utdannet innen journalistikk og fjernsynsproduksjon. Dette er hennes debut i filmverdenen som dokumentarregissør. Tidligere har Thomassen arbeidet med flere dokumentar- og fiksjonsfilmproduksjoner.


(Alle foto: Olaug spissøy Kyvik)