Torsdagsettermiddag 26.juli inviteres det til en artig skoletime som gratis familieunderholdning.

Kai Kill var vaktmester ved Stokmarknes skole i mange år. I 1988 fikk han NRK-fjernsynet med på å lage en tv-serie om sin egen vaktmesterfigur. Det ble da laget 5 episoder som ble sendt på NRK.
Serien ble så populær at det ble laget ytterligere 5 episoder i 1990.
En av grunnene til at ungene likte vaktmester`n og at serien ble populær var at han var på ungenes parti når lærere og andre autoriteter ikke hørte på dem. Lærer Surmo var en av lærerne som fikk lære folkeskikk av elevene og vaktmester`n. Rollefiguren Surmo ble spilt av Thom Pettersen som døde i mars 2018.
Serien hadde i tillegg mye flott musikk som fortsatt spilles. «Når du blir gammel og ingen vil ha dæ», «Vi vil ha fri fra skolens slaveri», «En kjæmpebæsj» gikk rett inn på datidens populære radioprogram «Norsktoppen» og «Ti i skuddet». Sangene er skrevet av Kai Kiil og Sverri Dahl.
Vi får oppleve begge på scenen under en artig skoletime, de fleste foreldre vil nok huske programmet og nå er det mulig å ta med ungene for å gjenoppleve stemninga. Ungene får delta aktivt i undervisninga. Så dette blir en artig skoletime.
NB: Du vil rekke å legge ungene til showet med Kai Bande starter senere samme kveld.

Billett til kveldsunderholdning finnes i linken.