Leo på Kunes

/, Program 2018/Leo på Kunes

Leo på Kunes

Vi har gleden av å presentere kommunens egen visesanger Leo Leonardsen til Kunesdagan.

Torsdag 26.juli vil Leo ta oss gjennom egne viser.

Leo Leonhardsen presenteres gjerne som visetolker. Det er teksten og formidlingen av historien som står i sentrum. Dette har gjort ham respektert i det nordiske visemiljøet. Men på konsertene kan man heller ikke unngå å legge merke til at han også kan behandle en gitar.

Sangene om hvordan Finnmark ble skapt og hvordan Finnmark ble befolket er etterspurt. Sangene er fra Finnmark. Identiteten er Finnmark, og han fremhever hjemstedet om han spiller i Danmark, Grønland eller hvor han nå enn er. Konserten på Kunes blir en kjærlighetserklæring til Laksefjorden.

Leo er født i Kjøllefjord i Finnmark i 1956. Han begynte tidlig med egen viseproduksjon. Gjennombrudd under visebølgens festivaler. Turneer for Rikskonsertene og Folkeakademiene fra 1979. Første utenlandsturne i 1984. Siden da årlig turnevirksomhet i Norden. Han er utdannet med klassisk gitar fra Høgskolen i Østfold.

Diskografi
LP ”Etter vinter kjem det vår”, 1983
”Åsull”, 1996
”Åsull og venner” 1987
”Musikk i Sørum” 1998
”Morgenland” 2003
”Til Ithaka” 2005
«Brev fra Amsterdam» 2017

Kjøp inngang i linken ved å trykke her

2018-05-14T22:11:54+00:00