Folk har sagt at det er umulig, da må Moddi prøve det. 

Ca 1700 kilometer fordelt på 5 spillesteder der elbil er transportmiddelet.

Det skal Pål Moddi Knutsen gjennomføre i slutten av mai.

Lørdag 29.mai besøker Moddi Kunes samfunnshus. Billett må kjøpes på forhånd via billettkjøp på TicketCo.no

«Folk har sagt at det er umulig, så da må jeg jo prøve!» forteller Pål Moddi Knutsen (34) optimistisk. Etter tolv år sørpå flyttet senjaværingen i fjor hjem til barndomsøya i Troms. Det tok ikke lang tid før han innså at musikertilværelsen på bygda var noe helt annet enn i hovedstaden.

Moddi og Molte Foto: Julian I Knutsen

«Når avstanden til nærmeste posthus er nesten femti kilometer og bussen går hver tredje dag, blir alt litt annerledes. Litt motvillig bestemte jeg meg til slutt for å kjøpe min første bil. Da skulle det selvsagt være elbil.»

Valget falt på en brukt Hyundai Ioniq fra 2017 med en rekkevidde på drøyt 200 kilometer i plussgrader. For bare et år siden ville dette knapt holdt til å komme seg ut av hjemkommunen. Men noe er i ferd med å forandre seg i Nord-Norge. At elbil ikke fungerer i vår nordligste landsdel er en myte i følge Moddi.

Nå skal Moddi få prøve seg på om elbil er ett godt transportmiddel for han og hans gitar.  – De fleste får vel rekkeviddeangst av ett slikt prosjekt men ikke Moddi.

Turneen blir samtidig en førpremiere på Moddis kommende album «Bråtebrann», spilt inn over halvannet år, da Moddi selv brøt opp fra livet som omreisende musiker, og flyttet tilbake til hjembygda på Senja. Det stedet han kom hjem til, var langt fra det samme som han forlot tolv år tidligere.

Moddis elbilturné er et samarbeid med Repvåg kraftlag, Ishavskraft, Varanger kraft, Alta kraftlag, Loustejok kraftlag og Finnmark kraft.

På Kunes er det ikke ladestasjon for elbil, derfor er turneen ekstra spesiell for oss som arrangør.

Vi antar mange har tips på hvordan dette kan løses. Men dersom det forventes at flere skal bruke elbil og at også det offentlige må bruke utslippsfrie kjøretøy i fremtiden, vil jeg sterkt anbefale å få satt opp en elbilladestasjon på Kunes, sier Alf Edvard som tar sjansen på å ha en konsert og elbilturnè i slutten av mai.

Det er jo trivelig at Moddi har kalt elbilen Molte – Det passer godt for de som liker multebær, så må vi jo bare nevne at vårt festivaløl kalles Multebærbjørn.

Som følge av pandemien blir det begrenset antall plasser på samfunnshuset. Billett må kjøpes på forhånd på denne linken 

De som har billett må oppgi navn og mobilnummer før innslipp.

Vi har laget tre kategorier på billett, de under 15 slipper inn gratis. De som er pensjonister, studenter og ungdom mellom 15 og 18 betaler kr 150,- og de som ikke passer til tidligere kategorier betaler kr 200,-.

Dørene åpnes kl 19.

For de som vil kjøpe munnbind eller antibac så har vi det tilgjengelig.

Smittevern: hentet fra kommunens hjemmesider med anbefalinger til deltakere på arrangement:
Personer som er syke eller kjenner på sykdomstegn skal ikke delta, og holde seg hjemme. Dette
gjelder sykdomstegn slik som forkjølelse, hoste, feber, vondt i halsen osv. Personer som er i
karantene grunnet at de har hatt kontakt med noen som har covid-19 skal også holde seg hjemme.

Det er viktig å utføre håndvask og/eller desinfeksjon av hender hyppig.
 Unngå å ta deg i ansiktet
 Før og etter aktiviteten
 Etter toalettbesøk
 Etter hosting/nysing
 Etter snyting/tørking av snørr

Takk til kulturkontoret i Lebesby kommune som støtter konserten.