Lars Rune «Rebbe» Rebbestad har deltatt på Kunesdagan tre ganger tidligere. I år deltar han i hele tre ulike konserter på vår scene.

Foto: Rebbe

Rebbe fra Hammerfest må kalles en multimusiker som trakterer flere instrumenter og utallige sjangere. Vi er veldig glad for å ha den gode dialogen med Rebbe, både som musiker på scenen men også som musikalsk samtalepartner for Kunesdagan.

Rebbe deltok på Kunesdagan i 2019 i sin favorittsjanger blues. Så møtte vi han igjen på vår scene i 2021 som gitarist for Line Saus og som orkesterleder i Nordnorsk Fæstorkester.

I år kommer han tilbake med Nordnorsk Fæstorkester men spiller også i lag med Tara på fredag og Nancy på lørdag.

Utdrag fra Wikipedia om vår fantastiske musikkvenn:
Rebbestad ga ut sitt første soloalbum, «The Chain Gang» i 1988 og «Lars Rune Rebbestad» i 1994. Han komponerte også musikken til musikalen «Bare Hasj» i 1987 og han ga senere ut singelen «Bare Hasj» fra musikalen. Rebbestad deltok i 2012 i Det store korslaget, der han var korleder for vinnerlaget Team Steinar, med Steinar Albrigtsen som frontfigur.

Rebbe har jobbet med mange ulike artister i flere genre. Han var fast medlem i countrybandet White Canyon fra Alta, som solgte til platina av sin første selvtitulerte utgivelse utgitt på norske Spectrum records. De turnerte land og strand rundt og fikk til og med gleden av å turnere i countryens hjemland USA tidlig på 1990 tallet. Bandet ga også ut singlen «Our love is not perfect» på amerikanske Comstock Records. Etter mange års pause ga de ut singlen «Country boy» i 2016 på Rebbely Hills Records. Fra 2010 har Rebbe vært med det populære nordnorske partybandet «Topcoat» på veien og i studio. De har blant annet gitt ut singlene «Hvess æ lægg mæ på knean» (2015), «Aleina» (2018) og «DU» (2019) med Rebbe som produsent.

I tillegg til å jobbe med mange ulike artister, har Rebbe i de senere år så smått tatt opp igjen sin egen artistkarriere og egne utgivelser. 12. oktober 2013 slapp Rebbe sin versjon av Marius Mullers hit «Carmen».[6] Etter å ha blitt utfordret i et radioprogram på NRK, kom julesangen «Et julekort fra nord» i november 2015. I 2019 ga han ut singlene «Nordlending» og «Hvil Under Stjerna» som en hyllest til Tore Hansen og Unit Five. Rebbe var forøvrig innom Unit Five i 1988 – 1989. I 2020 kom singlene «Beggars blues» i mars og «The longer you live» i desember, som er fortroppen til bluesalbumet «Shuffle» som lanseres våren 2022. Alle disse sangene er tilgjengelig digitalt på Spotify, iTunes, Apple music og Wimp etc.

Kjøp inngang på forhånd her