Unit Five, leser du, det kan da ikke stemme. Jo, men det er Jabbe som presenterer Unit Five saga.

Jimmy, Bjørn Ronny og Egon som var i siste besetning av gruppa kommer i lag med Aslak og Birkir til Kunesdagan.

Det er en sann glede å få gjenhør av Unit Fives klassikere med tre av gutta fra bandet. Jeg er utrolig stolt over at Birkir, som har vært med i flere år på Kunesdagan, tente på ideen min for ett par år siden. Fra ide til realitet er likevel en lang vei, det er mye som skal stemme for at vi skulle få det til. Vi har gjort det vi kan for å gjenskape stemningen etter Tore og Kjell sine bortganger. Jeg og Kjell Arnesen hadde en samtale om å få til noe mer i forbindelse med at han spilte for oss, men hvem skulle tro at han døde så brått.
Nå er vi endelig klar med å få frem bandets låter med vokalist Aslak Janitz og Birkir LG Jullum på tangenter i lag med Jimmy Iversen (gitar) Bjørn Ronny Hansen (bass) og Egon Olsen (trommer), sier Alf Edvard Masternes. Vi har gjort mange sprøe ting de årene vi har drevet Kunesdagan, men dette er vel om ikke det sprøeste men i alle fall det største egenproduksjon vi gjør, det er bare på Kunes det skjer!

Lånt etter tillatelse fra Kjell Arnesen sin facebook minneside

Det er ei ære å få lov å sette sammen bandet og øve inn låtene som har rørt og berørt så mange opp igjennom årene. Jimmy, Bjørn Ronny og Egon var veldig positiv da vi kontaktet dem. Det er med stor respekt og jeg er ydmyk over å få lov til å presentere Unit Five sin «saga», sier Birkir LG Jullum som både er keyboardist og produsent.

I forberedelsene har vi hatt kontakt med de etterlatte for å forsikre oss om at vi ikke gjør noen feil. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger for vårt ønske om å løfte frem Finnmarks største band gjennom tidene, sier Alf Edvard.

Nå kan du lage din spilleliste på låter du ønsker å høre. Har du bilder eller minner du vil dele med andre er du velkommen til å sende de inn til post@kunesdagan.no eller dele de på våre sosiale medier.

Fredag 27.juli lover vi at det blir stor stemning i teltet. Her er det viktig å kjøpe inngang tidlig. For vi tror ikke det er mange billetter igjen når kvelden starter.

Nedenfor kan du mimre til musikken og tekstene og se intervjuer av Unit Five.