Det er glede å igjen ønske velkommen til innholdsrike dager på Kunes. 

Program @kunesdagan2023

En stor takk til våre frivillige og samarbeidspartnere som gjør det mulig å arrangere Verdens minste festival, festivalen som skal gjøre deg litt klokere og veldig mye gladere!

I løpet av fredag 28.juli og lørdag 29.juli vil det være ulike salgs- og utstillingsstands i tillegg til vårt program. Vi oppfordrer flere til å tilby sine produkter som er laget i fylket.  Standene åpner kl 12, samtidig som kafeen åpner og stenger samtidig kl 17. På kafeen i samfunnshuset kan du kjøpe vafler, drikke, laksesuppe og mye annet godt.

Kafeen selger også våre bøttehatter, t-skjorter(nytt design), snapsglass og drikkekrus.

Våre frivillige vil gjøre det beste for at det blir hyggelig dager!

Fredag kl 11 er det registrering på flytebrygga for å delta på VM i kongekrabbefiske, der den som møter opp med den største krabben lørdag kl 10:30 blir kåret til årets verdensmester i kongekrabbefiske. Det er altså ikke antallet krabber som teller, men å fange den største. Det er alltid spennende å se hvem som har funnet den rette plassen og med den rette åta for å fange den største. Konkurransen foregår innenfor Langnes i vest og Skjelnes i øst.

På samfunnshuset kan du mellom kl 12 og 17 både fredag og lørdag se og også kjøpe fra utstillingen som Kristiina Simonsen har.

Med forbehold om været vil vi tilby barn en tur med Elias-båten med Kunes flytebrygge som utgangspunkt fra kl 12 (mulig flytting til kl 11) på fredag og fra kl 10 på lørdag. Vi beregner å bruke en time hver dag.

Er vi riktig heldig vil redningshelikopteret Sar Queen lande vest for Kunes opplevelse og handel ca kl 12 og tilbyr omvisning til de som vil gå ombord, (dersom Sar Queen kommer flyttes Elias-båten til kl 11).

Kl 13 fredag åpner varaordfører Kristin Johnsen Kunesdagan 2023.

Kl 13:30 holder Hans Kristina Strand fra Havforskningsinstituttet foredrag om fjordtorskebestanden og litt om stillehavslaksen.

Melkespannkasting blir det for barn, ungdom, kvinner og menn kl 15 på fredag. Premieringa skjer etter at konkurransen er ferdig.

Kveldsunderholdning starter kl 20. Porten åpner kl 19. Vi oppfordrer jo alle som har kjøpt inngang til kveldsunderholdning om å være med fra starten, selv om kanskje ikke din artist/ditt band spiller akkurat da. Dersom artisten eller bandet er ukjent er det mulig du blir mer kjent med sjangeren og blir din neste favoritt.

Billetter kjøper du HER, men også mulig å kjøpe ved inngang så fremst det er billetter igjen.
Rekkefølgen blir slik:
Asle Beck
Alo Joks
Jan Arild Sørnes og det rocka bandet
The Norwegian Eagles
Aili

Lørdag kl 11 starter fiskekonkurransen fra flytebrygga der premieringen er for den med flest fisk, den med størst fisk og den med den minste fisken.

kl 12:30 tilbyr vi gullgraving for de minste (gratis) med oppmøte ved Kunes kunstgress.

Fra kl 13 er det ansiktsmaling for store og små ved samfunnshuset, også dette er gratis.

kl 13:30 holder påtroppende rektor ved Samisk høgskole Liv Inger Somby foredrag om Sannhet og forsoning. Hun var også på Kunesdagan i 2021 der hun intervjuet mange under festivalen. Nå får vi høre litt om funnene spesielt for de sjøsamiske områdene. Hvert eksemplar av rapporten veier 2,2 kilo, vi valgte å ikke bestille dette til publikummet men det finnes nedlastbar rapport for de som er interessert.

Kl 14:30 braker det løs med fotballturnering med miks lag. Æra om hvilke familie og lag som klarer å vinne turneringa er det store spenningsmomentet men også om kua kommer inn på banen i stedet for dommeren.

Andeløpet starter kl 16 fra brua over Sørelva. Det er mulig å kjøpe and digitalt og betale med vipps til #92701. Det er 455 ender som stiller til start og det blir premiering for raskeste, nest raskeste og tregeste and.

Etter andeløpet blir det premiering for VM i kongekrabbefiske, fotballturneringa og andeløpet. Dette skjer på samfunnshuset ca kl 16:30.

Porten til kveldsunderholdninga åpner kl 19. Her oppfordrer vi igjen til å være med på alle konsertene, selv om du kanskje ikke har alle som dine favoritter. Kom å være lamme oss er vår oppfordring!
Rekkefølge:
Kira
Charjen
LillyFleet med Tara Lill Flåten Nicolaisen
AlexP
Tara Bloch-Vere

Når vi har tre damer som har deltatt i The Voice, Norges beste stemme. En vant konkurransen i år, en ble nr 2 i fjor og en deltok var gjorde godt inntrykkk med sin stemme er det ikke tvil om at det blir høy stemning. Hammerfest-Tara har også øvd seg på mange konserter tidligere i sommer for at både hun og bandet er topptent til konserten.

Når vi i tillegg har Charjen som litt ukjent artist og rapperen AlexP på samme kveld blir dette tøfft. AlexP har lovt at hans konsert blir helt annerledes enn de tradisjonelle har gjør. Altså – Alt for Kunesdagan.

Ti artister eller band på to dager og til det nette sum av kr 120 pr konsert bør vel friste de fleste.  Kjøp inngang til kveldsunderholdningen på forhånd her

Søndag er det på Brattholmen det skjer. Først kirkekaffe og grilling (ta med grillmat) før sommergudstjenesten som starter kl 15. Om du ikke har båt kan du bruke tida på Kunesdagan for å skaffe deg haik, eller rett og slett møte opp på flytebrygga for å se om det er noen som vil ta med ekstra passasjer.

Sommergudstjeneste på Brattholmen

Del gjerne programmet med andre.

I ikonene til Spotify, Instagram og Facebook i denne artikkel finner du våre sider på SoMe og årets spilleliste.