Årets plakat er produsert og blir hengt opp rundt om i Finnmark.

Vi håper det er noe for enhver under årets Kunesdaga

I artikkelen vil vi gi informasjon om de enkelte postene i programmet.

«Fisk og sjømat for barn og unge» er en programpost vi startet med i 2017. Vi vil hver dag fra kl 13 til 17 invitere foreldre, barn og unge til å besøke vår sjømatkokk som lager ulike retter av kongekrabbe, kveite, torsk, sei og hyse. Poenget er å lage enkle retter som inspirasjon til å lage og spise mer fisk og sjømat hjemme. Dette er gratis og foregår i teltet utenfor samfunnshuset.

Torsdag 26.juli starter med oppstart av VM i kongekrabbefiske. Det er enkle regler, det gjelder å melde seg på fisket som kan foregå med teiner eller annen redskap, (ikke dykking). Du blir da registrert som fisker og kan fiske kongekrabbe frem til kl 11 fredag. Vi setter ytre fiskegrense rett linje innenfor Langnes i vest til Skjelnes i øst. Det handler om å møte opp til måling av den største krabba. Oppstart ved Bjørg og Kjetil sin hytte. Det er fullt mulig å starte fiske senere men fisket avsluttes fredag kl 11. Mer informasjon i egen artikkel. Påmelding kan gjøres på kafeen eller ved oppmøte.

Emilie Sommervik med flere inviterer barn og unge til å være med å lage egne duodji-produkter gratis på Kunes skole mellom klokken 11 og 14.

Turmarsjen på torsdag starter kl 12:00 fra Kunes samfunnshus, der Erna Pettersen vil være veiviser.

På kafeen er det mulig å handle fra klokken 13 til klokken 17 på torsdag.

Fotballkampene blir på nyopprustet forballbane, der vi inviterer til å lage mixlag på fem spillere med frivillig antall innbyttere og der lagene (helst) lager egne drakter/vester.

Klokken 14:00 vil (ferierende) fylkesordfører Ragnhild Vassvik åpne årets Kunesdaga på Kunes samfunnshus.

Det vil bli foredrag om Adamselv reguleringsområde av Statkrafts Jan Olav Olsen på Kunes samfunnshus etter fylkesordførerens åpning.

Fra ca kl 15 kommer Arnhild Kåven og orienterer om utstillinga om Johan Kaaven som vil stå på Kunes skole til og med lørdagsettermiddag.

Klokken 15:30 inviterer vi til gratis familieforestilling «En annerledes skoletime» med Kai Kiil. Ja, forestillinga passer for alle og vi inviterer spesielt barn og unge med foreldre til å blir med på forestillinga.

Fredag 27.juli klokken 11 avsluttes VM i kongekrabbefiske ved at alle som deltar kommer til området nedenfor hytta til Bjørg og Kjetil for måling av den kongekrabba man vil stille i konkurransen med.

Turmarsjen blir også fredag ledet av Erna Pettersen som veiviser med oppstart fra samfunnshuset.

Kafeen vil selge kongekrabbemeny, laksesuppe, vafler og utvalgt (alkoholfri) drikke.

Trond Johannessen har hobbyverksted der det for eksempel kan bygges drage fra kl 12:00.

Melkespannkasting (fotballkamper og turmarsjer) har vært obligatorisk gratisaktivitet i årene Kunesdagan har pågått. Melkespannkastinga foregår på fotballbanen og det konkurreres i dame, herre og barnesklasse.

Dersom alt er rolig innen redningsarbeidet vil Seakingen besøke Kunesdagan, der det vil bli omvisning i helikopteret. I fjor berget mannskapet vår ku-maskot og vi er klar for nytt stunt i år.

Klokken 15 vil det på Kunes samfunnshus bli en samtale mellom far og datter der temaet er evakueringa av Finnmark. Tore og Søssa Jullum fra Friarfjord skal da ha en samtale om Tores opplevelser.

Er du steingal, spør Malin Somby. Malin er utdannet innen petroleumsfag og er særs interessert i steinsorter. Hun vil dele sin interesse med de unge under Kunesdagan.

Lørdag 28,juli starter med fiskekonkurranse mellom kl 10 og kl 13. Alle som vil delta må registrere seg og komme med sin fangst til kontroll ved hytta til Bjørg og Kjetil. Det kan fiskes i ferskvann, elv og i sjø med redskap som er lovlig i nevnte områder. Størst fisk, flest fisk og minste fisk premieres. Mer informasjon i egen artikkel om priser og premier. Påmelding kan gjøres på kafeen eller ved oppmøte kl 10.

Turmarsjen på lørdag går til «ungdomskilden» på Børselvfjellet. Det trengs bil for å komme til startpunktet. Mer informasjon i egen artikkel.

Kafeen er åpen fra kl 12 til kl 17 og selger både mat og profileringsprodukter.

Ellen Astri Lundby vil holde innlegg om og vise filmen Brennende minner på lørdag kl 14:00. På samme tid inviteres de yngste til gullgraving i lag med Christina M Korslund. Begge delene er gratis.

KL 15:30 går andeløpet av stabelen i Sørelva. Det er mulig å kjøpe and (nummer) på Kunes opplevelse og handel frem til Kunesdagan åpner sin kafe. 319 ender skal konkurrere om hvem som krysser målstreken først. men også siste and blir premiert. I år blir det ekstra stor førstepremie fordi vinneranda ikke var kjøpt i fjor. Vi håper vi kan få en vinner (og taper) i år. Pris pr and er kr 50,-.

Etter premiering av fiskekonkurranse og andeløp inviteres de unge til barnedisco, danseinstruktør Christina skal få fart i barna slik at de er godt slitne før kvelden kommer. Om ikke det er nok så vil Kevin Boine gi en konsert for de unge som ikke kommer inn på kveldsarrangementet. Det betyr at tidligere annonserte løsning for de under 18 år endres og at dette vil være vårt bidrag til de unge.

I samarbeid med Tana Gull og sølvsmie vil vi hver dag fra torsdag til lørdag premiere en av de som har kofte på.

Søndag 29.juli vil all arrangement foregå på Brattholmen. Vi kan ikke love at vi får til båttransport men vi jobber med dette. KL 13 er det sommergudstjeneste med biskop emeritus Per Oskar Kjølaas. Han er nå nylig utnevnt til medlem i sannhetskommisjonen.

Etter sommergudstjenesten skal grillene være klare, ha med grillmat. Kjølaas vil holde kort foredrag etter grillinga. Vi håper vi kan tilby båt-transport til og fra Brattholmen, dette vil det bli annonsert om senere.

Kveldsunderholdninga – Forhåndskjøp inngang her
Musikkteltet åpner kl 19:30 og vi vil servere mat fra kl 20 til teltet stenger torsdag, fredag og lørdag, meny blir publisert i egen artikkel.

Torsdag inviterer vi til jamsession/åpen scene, her kan de som vil spille en låt eller to. Ta gjerne kontakt på forhånd. Videre vil vi få på scenen Clearey som er fra Kunes men bor i Tromsø, hun har egenkomponert musikk i bagasjen til gjestene. Kjøllefjordingen AlexP deler også sine egenkomponerte rap og beats til en hiphop-seanse. Visesanger (og Kjøllefjording) Leo Leonardsen deler sine viser torsdagskveld før Kai`s bande tar oss gjennom øksfjordingen Kai Kiils favoritter.

Fredag vil Hilja&Daniel åpner kveldsunderholdninga på fredag. Hilja er fra Ildskog i Porsanger og har med seg sin musikalske venn Daniel, som forøvrig er vår leverandør av lyd, på scenen. De lover allsidig musikk.  Unit Five Saga blir ei reise med låter fra albumene Unit Five har gitt ut. Sist på scenen på fredag er Aslak og Birkir som får avslutte sommernatta fra musikkteltet.

Lørdag vil vi invitere unge under 18 år til en kort gratiskonsert med Kevin Boine fra kl 18:00. Videre er det Iselin fra Ildskog som har sin variant av sangleken bit for bit, her er det mulighet til at mange blir aktivert og konkurranselysten.  BergBergBang fra Alta skal få rocke- og dansefoten i gang på gjestene når de drar i gang med musikk fra mange tiår. Tanaværingen Kevin Boine vil holde publikum både våken og «danse»lysten når han drar i gang sin del av det musikalske av kvelden og får æra av å avslutte fra musikkteltet i femårs-jubileet til Kunesdagan.

Inngang til musikkteltet kjøpes her

Vi tar forbehold om programendringer!

Så håper vi at det er program for enhver smak og at alle har det trivelig på Kunes.

Leie av vogn/telt/bobil-plass ? Sjekk linken